Vrijwilligersraad

Bij Surplus werken naast onze medewerkers ook veel vrijwillig medewerkers. Zo’n 3000 vrijwillig medewerkers zetten zich op verschillende manieren in voor onze cliënten en daar zijn we hartstikke blij mee. Door vrijwillige medewerkers kunnen we extra activiteiten op het gebied van welzijn en zorg aanbieden. Vrijwillige medewerkers voegen zo iets extra’s toe in iemands leven. We zien onze vrijwillige medewerkers als gelijkwaardige collega’s die van meerwaarde zijn voor Surplus als organisatie. Het is dan ook belangrijk dat onze vrijwillig medewerkers inspraak hebben en kunnen meedenken over de toekomst van Surplus. Vanuit die gedachte heeft de Raad van Bestuur op 30 maart 2017 de Vrijwilligersraad ingesteld.

De Vrijwilligersraad bestaat uit vrijwillig medewerkers die bij Surplus actief zijn. Het doel van de raad is het voor vrijwillig medewerkers ondersteunen bij een aangename en betekenisvolle werkomgeving. De Vrijwilligersraad bestaat uit minimaal 7 en maximaal 13 leden, een voorzitter en een secretaris.

Leden van de Vrijwilligersraad kunnen worden uitgenodigd om deel te nemen aan bijeenkomsten en werkgroepen waarin het vrijwilligersbeleid wordt besproken. Ook gaat de Vrijwilligersraad met vrijwillig medewerkers in gesprek om informatie uit te wisselen. De Vrijwilligersraad mag de Raad van Bestuur adviseren.