YouTubekanaal voor mantelzorgers Geertruidenberg

Geplaatst op 27 mei 2021 in Welzijn


Nieuw! Mantelzorgers in Geertruidenberg kunnen op YouTube informatie vinden over allerlei zaken. Leonie Willemse ondersteunt mantelzorgers in Geertruidenberg: “We merkten dat mantelzorgers lokale informatie zoeken via de digitale weg. Om aan deze behoefte te voldoen hebben we een YouTubekanaal geopend voor mantelzorgers in Geertruidenberg.”

In Geertruidenberg staan 650 mantelzorgers ingeschreven. Zij, maar ook alle anderen die te maken hebben met mantelzorg, kunnen op YouTube de volgende video’s bekijken: Meer weten over behandeling dementie, Wat doet een klinisch Geriater, Hoe kun je overbelasting herkennen, Dementie en (n)u? en ‘Jonge mantelzorger, houd je koppie erbij’ online.

Mantelzorgondersteuning
Mantelzorg wordt vrijwillig verleend en wordt vaak gecombineerd met werk, studie, een eigen gezin en sociaal leven. Naast zorg- en regeltaken voor iemand met een chronische ziekte of beperking, zijn er ook veel mensen die zorgen voor een partner, ouder, zoon of dochter die mentale klachten heeft. Ook dat is mantelzorg! Er wordt veel gevraagd van de mantelzorger die zodoende gemakkelijk overbelast kan raken. Surplus ondersteunt mantelzorgers door het bieden van informatie, advies, voorlichting, (praktische) ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering. Ook is het mogelijk om een beroep te doen op een vrijwilliger die de zorg even overneemt, hierdoor krijgt de mantelzorger even tijd voor zichzelf.

Surplus in zes gemeenten
Surplus ondersteunt mantelzorgers in Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout en Zundert. In totaal gaat het om bijna 6.000 mantelzorgers.

Wil je op de hoogte blijven?
Meld je gratis aan als mantelzorger voor de nieuwsbrief van Surplus in Geertruidenberg, via mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of volg ons op Facebook @surplusinformelezorg.


Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen