Merlinde

Let op: sinds 1 juli 2021 is Merlinde geen hotel meer, maar een kortverblijf zorglocatie voor mensen met of zonder een indicatie. Het blijft mogelijk om voor een zorgvraag een zorgkamer te reserveren. Reserveren kan via de klantenservice van Surplus.

Bij Merlinde krijgt u zorg met persoonlijke aandacht. Merlinde is een kortverblijf locatie en is gevestigd in een prachtig pand nabij de binnenstad van Breda. We werken met een vast team (zorg, zorghulpen, voedingsassistenten, fysiotherapeut, gastvrouwen/heren) om samen met u aan uw herstel te werken en hebben daarbij aandacht voor uw persoonlijke wensen en voorkeuren. De nadruk van de aangeboden zorg ligt op het ondersteunen en begeleiden om zo uw zelfredzaamheid te vergroten of te behouden.

Als u voldoende bent hersteld en aangesterkt zorgen wij ervoor dat uw overstap naar huis zo soepel mogelijk verloopt. Dit doen we, indien nodig, door samen met u te kijken of er vervolgzorg nodig is. Indien nodig ondersteunen we u om dit te organiseren.

Wanneer kunt u bij ons terecht?

Merlinde biedt kortverblijf mogelijkheden voor cliënten met de volgende indicatie:

  • Kortdurend verblijf zoals een ELV-indicatie, respijtzorg, WMO
  • WLZ overbrugging
  • Particuliere zorg (u betaalt voor het verblijf en de zorg wordt vergoed vanuit de wijkverpleging)

Faciliteiten

Kamer

U verblijft op een éénpersoonskamer met een hoog/laag bed.

Er zijn hulpmiddelen aanwezig zoals een douchestoel, beugels in de douche en het toilet. Het is ook mogelijk om een bed-papegaai aan te vragen.

U kunt hiernaast ook gebruik maken van onze (gratis) wifi, tv, koelkast, waterkoker (wel eigen koffie/thee meebrengen) en kluisje.

Algemene ruimtes

U kunt gebruik maken van alle faciliteiten in het pand, zoals het zonnige binnen-terras, de ontspanningsruimte, eetruimte en oefenruimte. Tegen betaling kunt u tijdens uw verblijf gebruik maken van een kapper, pedicure, manicure en(sport)massage in ons naastgelegen pand (Woonzorgcentrum Elisabeth). Ook ontvangt u dagelijks een ontbijt, lunch en diner vanuit Menu Surplus. Deze maaltijden worden in de centrale keuken met aandacht bereid en door ons uitgeserveerd op de locatie. Drinken zoals  koffie, thee, melk, jus d’orange worden vanuit de indicatie vergoed.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen