Coronavirus: dit moet u weten!

Via onderstaande link houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Lees meer

Vragen & antwoorden cliënten, bezoekers, leveranciers en huurders

Vragen over bezoek aan verpleeghuizen

De bewoners van onze verpleeghuizen zijn kwetsbare mensen. Het RIVM verzoekt mensen dringend om bezoek aan kwetsbare mensen te beperken. Voor onze locaties geldt daarom het volgende:

Mogen cliënten bezoekers ontvangen?

Alle woonzorglocaties zijn vanaf dinsdag 17 maart tot 28 april 2020 niet meer open voor bezoek. Een uitzondering geldt voor:

  • Het bezoek (directe familie) van bewoners waarvan de verwachting is dat zij op korte termijn komen te overlijden.

Ik wil een cliënt meenemen naar huis of naar buiten, mag dat?

Het is helaas tot 28 april 2020 niet toegestaan dat cliënten het woonzorgcentrum verlaten, om zo de kans op besmetting tegen te gaan.

Kan ik nog wasgoed en/of boodschapen ophalen of brengen bij een cliënt nu het woonzorgcentrum gesloten is voor bezoek?

Op elke locatie organiseren we uitwisselmomenten waarin familie was, boodschappen ed. kunnen afgeven of ophalen. Dit wordt op georganiseerd op alle locaties. Vanuit de locatie worden familieleden verder geïnformeerd hierover.

Mijn vader/moeder/opa/oma woont in een van de woonzorgcentra van Surplus. Mocht hier wat gebeuren met betrekking tot het Coronavirus (Covid19) word ik hierover dan geïnformeerd?

Mocht er wat gebeuren in het woonzorgcentrum omtrent het Coronavirus informeren wij hier (de familie van) cliënten over. Het is ook aan te raden onze website in de gaten te houden met betrekking tot informatie over- en de maatregelen die wij nemen omtrent het Coronavirus (Covid19).

Ik wil naar een activiteit of bijeenkomst van Surplus. Gaat dit door?

De meeste bijeenkomsten en activiteiten zijn inmiddels geannuleerd. Deelnemers zijn hierover geïnformeerd. Inmiddels zijn alle locaties van Surplus bovendien gesloten voor bezoek.

Ik ben leverancier en heb een afspraak bij een van de locaties van Surplus. Gaat dit door?

Uit voorzorg zal Surplus werkzaamheden van leveranciers op onze locaties die niet noodzakelijk zijn tot nader order uitstellen. Werkzaamheden die noodzakelijk zijn voor de continuïteit van de zorgverlening gaan wel door. Houd hierbij minimaal 1,5 meter afstand van anderen. Uiteraard geldt ook voor leveranciers als ze last hebben van klachten van verkoudheid dat ze de locaties niet mogen bezoeken. Als het goed is, heeft u hierover bericht ontvangen. Mocht dit niet het geval op, neem dan svp contact op met uw contactpersoon bij Surplus.  

Overige vragen

Kan ik nog post versturen?

Onze cliënten en medewerkers krijgen veel leuke kaartjes binnen via de post. Is dit wel veilig in verband met verspreiding van het virus? Het antwoord van het RIVM is als volgt: op papier kan het virus ook zitten, maar hoe lang het daarop leeft, wordt nog onderzocht. Wel is duidelijk dat papier, kaarten of flyers geen rol spelen in de verdere verspreiding van het virus. Post kan dus nog gewoon verstuurd worden. Papier speelt dus geen rol in verdere verspreiding, of een gezondheidsrisico voor de ontvanger of bezorger.

Gaan afspraken bij de kapper of pedicure nog door?

Tot op heden was het nog mogelijk voor een kapper om in de woonzorgcentra bewoners te kappen. De ene kapper deed dit vanuit een salon op locatie en de andere bezocht de bewoner op de woongroep of het appartement. De richtlijn: ‘houd 1,5 meter afstand’, is niet te handhaven voor deze kappers. Om die reden heeft het coördinatieteam besloten dat alle kappersactiviteiten binnen een woonzorgcentrum t/m 28 april niet meer uitgevoerd mogen worden.

Dit geldt ook voor behandelingen van de pedicure. Voor de pedicure wordt wel een uitzondering gemaakt voor behandelingen ten behoeve van noodzakelijke zorg. Pedicures die bewoners behandelen met diabetes met een risicoprofiel van Simms 3 (risico op ulcera) vallen onder de noodzakelijke zorg. Deze pedicures mogen de behandelingen bij bewoners met diabetes voortzetten.

De kappers en pedicures die verbonden zijn aan Surplus, zijn door Surplus op de hoogte gesteld.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

* Verplicht in te vullen