Coronavirus: dit moet u weten!

Via onderstaande link houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Lees meer

Stand van zaken

Dashboard Surplus
Alle onderdelen van Surplus hebben te maken met de gevolgen van het coronavirus. Bekijk het corona dashboard voor een actuele overzicht van de besmettingen binnen Surplus.

Woonzorgcentra
Woonzorgcentra hanteren een versoepeling van de bezoekersregeling. De bezoekersregeling kan per locatie verschillen. Medewerkers van het woonzorgcentrum informeren u hier over. Als er sprake is van een besmetting met het coronavirus, worden – naast de gebruikelijke hygiëne maatregelen, extra voorzorgsmaatregelen getroffen om onze cliënten en medewerkers te beschermen.

Thuiszorg en eerstelijnszorg

Ook in de thuiszorg kunnen we de zorg blijven bieden die nodig is voor cliënten. Als er een vermoeden is dat een cliënt besmet is met het coronavirus, wordt deze getest. Uit voorzorg worden de zorg dan al gegeven met beschermende maatregelen als een mondkapje en handschoenen. Op het moment dat iemand daadwerkelijk besmet blijkt, worden zelfs nog striktere maatregelen genomen.

Eerstelijnsbehandelingen (zorg aan zelfstandig wonende cliënten door bijvoorbeeld fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of diëtist) gaan door als het kan of noodzakelijk is. Soms is dit in de vorm van een telefonisch consult of via beeldbellen.

Welzijn

Vanaf 18 mei is het weer toegestaan voor onder andere de dagopvang en dagbesteding om, daar waar mogelijk en met passende maatregelen, weer mensen te ontvangen. Welzijnslocaties van Surplus hebben een plan van aanpak gemaakt waarin staat hoe zij mensen weer op een verantwoorde en veilige manier kunnen ontvangen. Na goedkeuring hiervan mogen zij weer open voor een beperkt aantal bezoekers.

Inmiddels hebben een aantal van onze locaties tot vreugde van de bezoekers en betrokken medewerkers hun deuren weer geopend:
– Surplus welzijn Terheijden
– De dagverzorging ‘Net even wat anders’ dagverzorging in Oosterhout
– Dagopvang Zevenbergen
– Dagverzorging Nonnekeshof
– Activiteitencentrum De Bunthoef
– Activiteitencentrum De Slotjes
– Activiteitencentrum Dommelbergen
– Het kantoor in Oudenbosch
– De huiskamer en het Punt in Hoeven
– Huiskamer de Ganshoek
– Zorgboerderij de Meeshoeve

Met de meeste cliënten die bijvoorbeeld dagelijks de dagbesteding bezocht, wordt nu ook op een andere manier contact onderhouden en er wordt gekeken hoe deze cliënt toch op passende wijze ondersteund kan worden. Ook zijn er mooie initiatieven om – met behulp van beeldbellen, chatsessies, online spreekuren – toch ondersteuning te kunnen blijven bieden.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

* Verplicht in te vullen