Coronavirus: dit moet u weten!

Via onderstaande link houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Lees meer

Richtlijnen voor thuis

U ontvangt zorg of ondersteuning van Surplus. Graag informeren we u over de richtlijnen en het gebruik van mondmaskers.

Regeling thuiszorg en thuisondersteuning

Surplus wil een veilige omgeving creƫren voor iedereen. Voor u als cliƫnt Ʃn voor onze medewerkers. Het is daarom van groot belang dat iedereen zich aan de richtlijnen van de overheid houdt. De landelijke richtlijn is dat er maximaal 3 personen (exclusief kinderen tot en met 12 jaar) tegelijkertijd thuis ontvangen mogen worden. Voor onze cliƫnten in de wijk geldt dezelfde richtlijn. Een medewerker in de thuiszorg geldt dan als ƩƩn van deze drie bezoekers. Op het moment dat u van ons thuiszorg ontvangt, geldt daarnaast dat als het kan de 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Dit geldt zeker ook voor huisgenoten of bezoekers die u heeft op het moment dat de thuiszorg of thuisondersteuning medewerker bij u langskomt. In het kader van de veiligheid van u en de zorgmedewerker wordt deze richtlijn strikt gehanteerd.

Richtlijnen dagbesteding

Bezoekt u een dagbesteding, klik dan hier voor meer informatie over de richtlijnen voor dagbesteding.

Mondmaskers

Naar aanleiding van het landelijke advies om preventief een mondmasker te gebruiken Ʃn de wens van vele van onze (vrijwillig) medewerkers en cliƫnten, heeft ook Surplus de richtlijnen rondom het dragen van mondmaskers aangepast. Wij geven het dringende advies aan onze medewerkers om in zorgsituaties waarbij de 1,5 meter niet mogelijk is, preventief een mondmasker te dragen. Wanneer de afstand van 1,5 meter tussen u en de medewerker gegarandeerd is, kan onze medewerker er voor kiezen om het mondmasker af te zetten, bijvoorbeeld als de verstaanbaarheid of de herkenbaarheid dan beter is gewaarborgd.

Melden bij klachten

We vragen u om alert te zijn wanneer er sprake is van:

  • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en/of hoesten en/of benauwdheid en/of verhoging of koorts en/of plotselinge verlies van reuk en/of smaak
  • Bovenstaande klachten bij Ć©Ć©n van uw huisgenoten
  • U of uw huisgenoot is in afwachting van de uitslag van een coronatest
  • Contact met iemand die besmet is met het coronavirus
  • U bent op vakantie geweest in een oranje/rood gebied.

U kunt dit melden bij de zorgmedewerker

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

* Verplicht in te vullen