Richtlijnen voor thuis

U ontvangt zorg of ondersteuning van Surplus. Graag informeren we u over de richtlijnen en het gebruik van mondmaskers.

Regeling thuiszorg en thuisondersteuning

Surplus wil een veilige omgeving creƫren voor iedereen. Voor u als cliƫnt Ʃn voor onze medewerkers. Het is daarom van groot belang dat iedereen zich aan de richtlijnen van de overheid houdt. De landelijke richtlijn is dat er maximaal 4 personen (exclusief kinderen tot en met 12 jaar) tegelijkertijd thuis ontvangen mogen worden. Wanneer u een medewerker van Surplus bij u thuis ontvangt, mogen er daarnaast nog maximaal drie andere bezoekers aanwezig zijn. Het is hierbij wel van belang dat de 1,5 meter afstand onderling is gewaarborgd en dat iedereen een mondmasker draagt. Alleen wanneer iedereen op gepaste afstand zit, mag het mondmasker worden afgenomen. We verzoeken u daarnaast vriendelijk om op het moment dat u een medewerker van Surplus ontvangt, het overige bezoek te beperken.

Richtlijnen dagbesteding

Bezoekt u een dagbesteding, klik dan hier voor meer informatie over de richtlijnen voor dagbesteding.

Mondmaskers

Omdat er al veel cliƫnten en medewerkers zijn gevaccineerd, heeft er een versoepeling plaatsgevonden rondom het dragen van mondmaskers.

Wanneer hoeven medewerkers geen mondmasker te dragen?
Als de cliƫnt volledig is gevaccineerd, hoeven medewerkers van Surplus vanaf 14 juni in de woning van de cliƫnt alleen een mondmasker te dragen als zij langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter afstand van een cliƫnt zijn. Dit geldt voor alle medewerkers van Surplus die u thuis ontvangt.

Wanneer dragen medewerkers wel een mondmasker?
Wanneer u als cliƫnt niet gevaccineerd bent, gebruiken de medewerkers van Surplus alsnog een mondmasker. Wanneer zowel u als de medewerker van Surplus beiden zitten en de 1,5 meter afstand is gewaarborgd, mag het masker worden afgezet. Vanuit persoonlijke of professionele afweging kan het voorkomen dat medewerkers alsnog een mondmasker dragen.

Melden bij klachten

We vragen u om alert te zijn wanneer er sprake is van:

  • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en/of hoesten en/of benauwdheid en/of verhoging of koorts en/of plotselinge verlies van reuk en/of smaak
  • Bovenstaande klachten bij Ć©Ć©n van uw huisgenoten
  • U of uw huisgenoot is in afwachting van de uitslag van een coronatest
  • Contact met iemand die besmet is met het coronavirus
  • U bent op vakantie geweest in een oranje/rood gebied.

U kunt dit melden bij de zorgmedewerker

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen