Richtlijnen voor mantelzorgers

De huidige corona-maatregelen kunnen grote impact hebben op u als mantelzorger. Het wegvallen of verminderen van bezoekjes, dagactiviteiten, ondersteuning en nieuwe (hygiëne) maatregelen, kunnen ertoe leiden dat u in de knel komt. Ook kan het psychisch belastend zijn als uw partner of kind niet meer in een instelling kunt bezoeken.

In de richtlijn mantelzorg van het RIVM kunt u lezen hoe u als mantelzorger passende ondersteuning kunt krijgen.

Vergoeding persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor mantelzorgers

De mantelzorgers die in de thuissituatie intensieve mantelzorg verlenen aan iemand die positief getest is op het coronavirus kunnen bij de huisarts persoonlijke beschermingsmiddelen aanvragen.

Hoe werkt het precies?

Ben jij of ken jij een mantelzorger die intensieve mantelzorg verleent aan iemand met corona? Dan kan hij of zij bij de eigen huisarts persoonlijke beschermingsmiddelen aanvragen. Deze worden vergoed door de overheid.

Als de testuitslag nog niet bekend is, schrijft de huisarts een “korte termijn pakket PBM” voor. Als de testuitslag positief is, schrijft de huisarts een “langer termijn pakket PBM” voor. Als de testuitslag negatief is, zijn PBM niet meer nodig. Het benodigde pakket kan vervolgens afgehaald worden bij de eigen apotheek. Meer informatie over dit onderwerp lees je in dit document.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen