Coronavirus: dit moet u weten!

Via onderstaande link houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Lees meer

Richtlijnen voor dagbesteding

Aangepaste bijeenkomsten

De dagbesteding is de afgelopen tijd waarschijnlijk anders geweest dan u van ons gewend was. Surplus houdt zich aan de richtlijnen van de overheid en dat betekent dat de bijeenkomsten in kleinere groepen en wellicht in een andere ruimte plaatsvinden. Door het hanteren van de richtlijnen en de bijbehorende aanpassingen, zorgen we ervoor dat de dagbesteding voor iedereen een veilige omgeving is en blijft.

Wanneer afmelden?

We vragen u om u af te melden voor de dagbesteding wanneer er sprake is van:

  • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en/of hoesten en/of benauwdheid en/of verhoging of koorts en/of plotselinge verlies van reuk en/of smaak
  • Bovenstaande klachten bij één van uw huisgenoten
  • U of uw huisgenoot is in afwachting van de uitslag van een coronatest
  • Contact met iemand die besmet is met het coronavirus
  • U bent in een oranje/rood gebied geweest.

U kunt u afmelden door tijdig te bellen naar het voor u bekende nummer van Surplus.

Surplus wil een veilige omgeving creëren voor iedereen. Voor bezoekers van de dagbesteding én voor onze medewerkers. Het is daarom van belang dat iedereen zich aan de richtlijnen van de overheid houden en thuis blijven wanneer zij bovengenoemde klachten hebben. Laten we samen de richtlijnen in acht nemen en goed voor elkaar zorgen.

Richtlijn met betrekking tot mondmaskers

Voor alle publieke binnenruimtes van Surplus geldt al dat een mondmasker dringend wordt geadviseerd. We breiden dit advies vanaf heden uit: we adviseren zowel medewerkers als bezoekers dringend om een mondmasker te dragen in alle binnenruimtes waar menselijk verkeer plaatsvindt en waar meerdere mensen komen. Dit geldt bijvoorbeeld in gangen, op trappen en in liften. Mondmaskers worden bij de ingang aangeboden, maar men mag ook een eigen mondmasker gebruiken. Als je op je plaats zit mag je het mondmasker afdoen. Dit geldt ook voor bezoek dat langs komt op de kamer van een bewoner. Zij kunnen het mondmasker afzetten wanneer zij en de bewoner zitten en de 1,5 meter afstand gewaarborgd is. Bijgevoegde posters zijn vorige week al gedeeld in de update. Mochten ze nog niet opgehangen zijn op jullie locatie, het verzoek om dit alsnog te doen.

Uitzondering voor bewoners en bezoekers DVO
Voor bewoners en bezoekers van de dagbesteding geldt een uitzondering. Zij zijn niet verplicht om een mondmasker te dragen in de publieke binnenruimtes bij Surplus. Dit is in veel gevallen ook onhaalbaar, bijvoorbeeld voor cliënten met een cognitieve stoornis. Als zij dit wel willen en kunnen, wordt hen uiteraard een mondmasker aangereikt. De uitzondering geldt niet voor huurders. Zij worden wel verplicht om een mondmasker te dragen in de verkeersruimtes bij Surplus.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

* Verplicht in te vullen