Richtlijnen voor dagbesteding

Aangepaste bijeenkomsten

De dagbesteding is de afgelopen tijd waarschijnlijk anders geweest dan u van ons gewend was. Surplus houdt zich aan de richtlijnen van de overheid en dat betekent dat de bijeenkomsten in kleinere groepen en wellicht in een andere ruimte plaatsvinden. Door het hanteren van de richtlijnen en de bijbehorende aanpassingen, zorgen we ervoor dat de dagbesteding voor iedereen een veilige omgeving is en blijft.

Wanneer afmelden?

We vragen u om u af te melden voor de dagbesteding wanneer er sprake is van:

 • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en/of hoesten en/of benauwdheid en/of verhoging of koorts en/of plotselinge verlies van reuk en/of smaak
 • Bovenstaande klachten bij Ć©Ć©n van uw huisgenoten
 • U of uw huisgenoot is in afwachting van de uitslag van een coronatest
 • Contact met iemand die besmet is met het coronavirus
 • U bent in een oranje/rood gebied geweest.

U kunt u afmelden door tijdig te bellen naar het voor u bekende nummer van Surplus.

Surplus wil een veilige omgeving creƫren voor iedereen. Voor bezoekers van de dagbesteding Ʃn voor onze medewerkers. Het is daarom van belang dat iedereen zich aan de richtlijnen van de overheid houden en thuis blijven wanneer zij bovengenoemde klachten hebben. Laten we samen de richtlijnen in acht nemen en goed voor elkaar zorgen.

Richtlijn met betrekking tot mondmaskers

Vanaf dinsdag 1 december is het dragen van een mondmasker in publieke ruimtes verplicht. De mondmaskerplicht geldt in alle publieke binnenruimten, waaronder ook de locaties van Surplus vallen. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Voor Surplus zetten we alles even op een rijtje voor je:

 • Binnen alle welzijns- en thuiszorglocaties, zoals activiteitencentra, huizen van de wijk, pluspunten, ontmoetingspleinen en jongerencentra.
 • Het mondmasker mag af wanneer iemand aan tafel of in een ruimten plaatsneemt op een stoel en 1,5 meter afstand gewaarborgd is. Wanneer vervolgens wordt opgestaan om naar het toilet, te gaan verplaatsen, of naar buiten te gaan, moet het mondmasker weer worden gedragen. 
 • Als cliĆ«nten dagopvang bezoeken, en deze vindt plaats in een afgesloten, aparte ruimte, dan geldt binnen deze ruimte geen mondmaskerplicht.
 • De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor bezoekers die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten.

Uitzondering voor bewoners en bezoekers DVO

Voor bewoners en bezoekers van de dagbesteding geldt een uitzondering. Zij zijn niet verplicht om een mondmasker te dragen in de publieke binnenruimtes bij Surplus. Dit is in veel gevallen ook onhaalbaar, bijvoorbeeld voor cliƫnten met een cognitieve stoornis. Als zij dit wel willen en kunnen, wordt hen uiteraard een mondmasker aangereikt. De uitzondering geldt niet voor huurders. Zij worden wel verplicht om een mondmasker te dragen in de verkeersruimtes bij Surplus.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

  * Verplicht in te vullen