Richtlijnen voor bezoekers woonzorgcentra

Bezoekregeling

Er gelden geen beperkingen voor het aantal bezoekers. Iedereen is welkom om op bezoek te komen, voor het bezoek hoeft geen afspraak meer te worden gemaakt en bezoekers hoeven zich niet meer te registreren. Wat wel van belang is en blijft, is dat er onderling altijd 1,5 meter afstand wordt gehouden. Dit kan er toe leiden dat op drukke momenten op afdelingen of locaties wordt gevraagd om met het bezoek naar de eigen kamer of appartement te gaan, of gebruik te maken van andere ruimtes, zoals het restaurant, waar de 1,5 meter wel gewaarborgd is.

Basismaatregelen

Het is van belang dat we allemaal voorzichtig en alert blijven. De volgende basisregels blijven daarom gelden: – Was regelmatig uw handen
– Hoest en/of nies in uw elleboog
– Houd altijd 1,5 meter afstand en geef elkaar hiervoor de ruimte op drukke plekken
– Blijf thuis bij klachten en laat uzelf testen

Mondmaskers dragen

Vanaf zaterdag 6 november verzoeken we u om een mondmasker te dragen binnen alle woonzorgcentra van Surplus. Het dragen van mondmaskers geldt voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder. Voor meer informatie met betrekking tot het dragen van een mondmasker bekijkt u hieronder de richtlijnen.

Richtlijnen voor bewoners
De bewoners hoeven binnen hun woonomgeving (de woongroepen of op de afdelingen) geen mondmasker te dragen. Zij dienen deze wel op te zetten wanneer ze zich in een van de openbare ruimtes van Surplus begeven. Dit geldt niet voor bewoners die vanwege een geestelijke of lichamelijke beperking of ziekte geen mondmasker kunnen dragen of opzetten.

Richtlijnen voor bezoekers
Bij binnenkomst van het woonzorgcentrum zetten bezoekers een mondmasker op. Deze wordt bij de ingang verstrekt door Surplus. Bezoekers dragen het mondmasker in alle openbare ruimtes en op de woongroep, huiskamer en/of afdeling waar hun naaste verblijft. Op de privé kamer of het appartement van hun naaste mogen zij het mondmasker afzetten, wanneer zij zitten en de 1,5 meter afstand is gewaarborgd. Hetzelfde geldt voor wanneer bezoekers in het restaurant plaatsnemen: hier mag het mondmasker eveneens afgezet worden wanneer de bezoeker plaatsneemt op 1,5 meter afstand van andere mensen.

Richtlijnen voor medewerkers
Het dragen van een mondmasker geldt ook voor de medewerkers van Surplus. Wanneer de afstand van 1,5 meter tussen u en de medewerker gegarandeerd is, kan onze medewerker er voor kiezen om het mondmasker af te zetten, bijvoorbeeld als de verstaanbaarheid of de herkenbaarheid dan beter is gewaarborgd.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen over de maatregelen die genomen worden of over de communicatie hierover? Laat het ons weten! Dit kan via communicatie@surplus.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen