Ergotherapie

Zelfstandig functioneren in het dagelijks leven is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Als u sinds korte of langere tijd te maken heeft met een (chronische) ziekte of beperking, weet u dat die zelfstandigheid helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Mogelijk ondervindt u belemmeringen bij het wassen en aankleden of heeft u moeite met het bereiden van voedsel. Vaak vereist een beperking dat u moet leren omgaan met hulpmiddelen, zoals een scootmobiel of ander bestek. Of misschien moet uw huis wel aangepast worden.

De ergotherapeut kijkt samen met u naar de handelingen die u niet meer goed kunt uitvoeren. Als het nodig is, zoekt de ergotherapeut naar een hulpmiddel of aanpassingen die u kunnen ondersteunen bij het zelfstandig functioneren. Sommige hulpmiddelen en/of aanpassingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar of gemeente. De ergotherapeut adviseert u hierover en kan u helpen bij het aanvragen van het hulpmiddel of de aanpassing. De ergotherapeut komt meestal bij u thuis langs.

Daarnaast biedt de ergotherapeut hulp wanneer er door (beginnende) dementie problemen ontstaan. De ergotherapeut helpt niet alleen u, maar kan ook de mantelzorger helpen om om te gaan met de gevolgen van de dementie.

Specialisaties

Binnen de ergotherapie kennen wij de volgende specialisaties en aandachtsgebieden:

  • Parkinson
  • COPD
  • Neurologie, gericht op CVA revalidatie
  • Dementie (EDOMAH – Ergotherapie bij Ouderen met Dementie en
    hun Mantelzorgers Aan Huis).

Verwijzing en vergoeding

Ergotherapie wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U krijgt maximaal 10 uur ergotherapie per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Het kan zijn dan u hiervoor een verwijzing van de (huis)arts nodig heeft.

Wilt u meer informatie of contact opnemen, bel dan naar telefoonnummer 076 – 208 40 00.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

* Verplicht in te vullen